петък, 28 октомври 2011 г.

Пътешествие ...

Водя Ви на пътешествие в най-прекрасният, според мен град. А това е Варна! :))) Пак казвам най-прекрасният за мен. Да няма засегнати ;) Бях споменала в по-предишна публикация,че там съм родена и отраснала... В общи линии съм до мозъка на костите свързана с морето. Баба ми и дядо ми също живеят в градче на брега на морето (Бяла), така че даже летата си като дете съм била пак на море. Баща ми и дядо ми, а сега и брат ми, са моряци. Няма по-велика стихия от водата! Запленена съм от нея. Влюбена съм. Омагьосана. Очарована. Стихове ме е карало да пиша, ТО-МОРЕТО!!! От както не живея там още повече оценявам каква привилегия е да живееш на брега на морето. Сега още повече ми липсва и ми липсва все повече със всеки изминал ден. Затова и като видях темата на предизвикателството на Картичкофуриите, зададено от адашката ми, ама наистина най-първото място, за което си помислих беше Варна-на брега на морето... там на централният плаж, в най-приятното плажно заведение - Кубо, да видите фара на Галата... хихихи... всички, които не са от Варна ще им непознато естествено, но всеки който е бил там или е от там веднага ще намери прилика с пейзажа... Е, поне така се надявам... :)))

Много се проточи моето лирично отклонение, няма да Ви задържам повече. Знам, че в днешно време сме много заети и нямаме достатъчно свободно време... :)))


Дано Ви хареса дестинацията, а тези от Вас, които не са посетили Варна, от сърце им пожелавам да го сторят и да усетят магията и атмосферата, която той носи и се надявам поне малко да Ви легне на сърце :)))

Ето я и картичката. Оцветени малки печатчета, лодчицата си я нарисувах и оцветих. Реших да пресъздам въздушната перспектива  с оризовата хартия. Формата е 19/9см. Този път съм изневерила на стилът си и не съм довършила отвътре картичката :))



 Ще я пусна при Картичкофуриите

Ще се радвам, ако Ви е харесала

Поздрави и усмивки :)))

5 коментара:

  1. Обичам Варна,обичам и морето...благодаря ти,Нели!Много свежа,много морска и много топла картичка...и много ми харесва :)))

    ОтговорИзтриване
  2. Разкошна е! И дори няма нужда да поглеждам през прозореца за да кажа на всички колко добре си пресъздала пейзажа.Невероятно добре стои със слоевете паус,а да знаеш как само завиждам на думичките "лодччицата си я нарисувах сама".Поздрави от морето!

    ОтговорИзтриване
  3. Напълно съм сигурна, че си пресъздала мястото, за което говориш и ти благодаря, че ни заведе на това прекрасно място! Сякаш усетих пясъка под краката, видях рачето излязло на брега, сякаш мога да се наведа и да си взема мидичка за спомен, а след това да се любувам на водата, лодката и фара!

    ОтговорИзтриване
  4. Вълнуващо морско пътешествие! Благодаря ти,че участваш при Картичкофуриите тази седмица!

    ОтговорИзтриване
  5. Като я погледнах и веднага ми стана едно такова лятно и хубаво! Наистина си успяла да уловиш красотата и емоцията на нашето прекрасно море!

    ОтговорИзтриване