неделя, 30 октомври 2011 г.

Братче и сестриче

Направих едната картичка (братчето) за предизвикателството на Color Throwdown.


След това направих и сестричката, за да станат комплект и да ги покажа на Двете Елши, които гостуват при картичкофуриите.

Формата и на двете картички е 12/12см. Използвала съм Печатите на Folia, от които съм много доволна; хартиите за "братчето" са от блокчето на Basic gray - offbeat, а за "сестричката" - Мy mind's eye и пак от същото блокче на Basic grey; също така мулти пънча на XCut...








петък, 28 октомври 2011 г.

Пътешествие ...

Водя Ви на пътешествие в най-прекрасният, според мен град. А това е Варна! :))) Пак казвам най-прекрасният за мен. Да няма засегнати ;) Бях споменала в по-предишна публикация,че там съм родена и отраснала... В общи линии съм до мозъка на костите свързана с морето. Баба ми и дядо ми също живеят в градче на брега на морето (Бяла), така че даже летата си като дете съм била пак на море. Баща ми и дядо ми, а сега и брат ми, са моряци. Няма по-велика стихия от водата! Запленена съм от нея. Влюбена съм. Омагьосана. Очарована. Стихове ме е карало да пиша, ТО-МОРЕТО!!! От както не живея там още повече оценявам каква привилегия е да живееш на брега на морето. Сега още повече ми липсва и ми липсва все повече със всеки изминал ден. Затова и като видях темата на предизвикателството на Картичкофуриите, зададено от адашката ми, ама наистина най-първото място, за което си помислих беше Варна-на брега на морето... там на централният плаж, в най-приятното плажно заведение - Кубо, да видите фара на Галата... хихихи... всички, които не са от Варна ще им непознато естествено, но всеки който е бил там или е от там веднага ще намери прилика с пейзажа... Е, поне така се надявам... :)))

Много се проточи моето лирично отклонение, няма да Ви задържам повече. Знам, че в днешно време сме много заети и нямаме достатъчно свободно време... :)))


Дано Ви хареса дестинацията, а тези от Вас, които не са посетили Варна, от сърце им пожелавам да го сторят и да усетят магията и атмосферата, която той носи и се надявам поне малко да Ви легне на сърце :)))

Ето я и картичката. Оцветени малки печатчета, лодчицата си я нарисувах и оцветих. Реших да пресъздам въздушната перспектива  с оризовата хартия. Формата е 19/9см. Този път съм изневерила на стилът си и не съм довършила отвътре картичката :))



 Ще я пусна при Картичкофуриите

Ще се радвам, ако Ви е харесала

Поздрави и усмивки :)))

неделя, 23 октомври 2011 г.

Първата ми хелоуинска картичка

Освен, че ми е първата хелоуинска картичка, това е и първата ми кръгла картичка. Понеже нямам никакви печати на тази тематика си направих котката сама. Да, това е печат и понеже не ми изглеждаше добре с бордюр около силуета, реших да я изрежа точно по краищата на самия печат. Паижинките и паяците си ги нарисувах. Картичката е 10см. в диаметър. Използвах хартиите на Basic Grey - Kioshi, Offbeat
.
Пусам я в предизвикателството на:
Хобисимо;
BasicGrey Challenges
The color throwdown

Дано Ви допадне :)))
Приятен остатък от уикенда и поздрави :)))

петък, 21 октомври 2011 г.

Oбеци с кристали Сваровски

От много време точих зъби на кристалите Сваровски, които предлагат Двете Елши  и редът им най- после дойде :) След много опити успях да ги снимам, със сигурност можеше и по-добре. Снимах с два апарата, и със сменяема оптика и със супер зум камера, но пак не можах да заснема всички отблясъци и зайчета. Надявам се следващият път да имам повече успех.

Ето ги и тях.







четвъртък, 20 октомври 2011 г.

Kартичка от остатъци

Не знам вие как работите, но на мен всеки сантиметър хартийка ми е скъп и ценен ( особено дизайнерската хартия). Гледала съм много клипчета на това как се създават картички и винаги с болка и възмущение наблюдавам как се разхищава толкова ценен материал като хартията. Не съм от най-запалените привърженички на зелените организации, но кагато нещата зависят от мен се замислям и се опитвам да "консумирам" възможно най-малко, било то електроенергия, вода или в нашият случай - хартия. Ето защо имам много миниатюрни картички, които съм направила, за да оползотворя останалите ми от по-големите картички материали.
За тази основата е от остатъка за основа на друга картичка, както и охравата хартийка, на която съм отпечатъла пожеланието. Дизайнерската хартийка също ми е едно останало парченце, от което остана още 2-5см., но и него няма да хвърля, а ще си перфорирам разни формички просто, за да изхвърля възможно най-малко.
Размерът на тази картичка е 7/5см.





Дано съм Ви усмихнала :)))

неделя, 16 октомври 2011 г.

Обеци в червено и черно

От половин година не съм правила бижута, освен един-два подаръка. Дадох си малко почивка в осмият месец от бременността ми, тъй като работех нон-стоп и пръстите на ръцете ми много започнаха да ме болят. Да не говорим колко много ми отичаха краката заради постоянносто седене. Сега обаче имам ново зимно палтенце - червено. Точно каквото винаги съм си мечтала да имам и реших да си направя обечки, които да си отиват. И понеже обичам разнообразието и изобилието си направих два модела :)))

Повече от бижутата ми може да видите на страницата ни във Фейсбук. Двамата с мъжът ми се занимавам с изкуство. Ще видите много разнообразни неща. В албумът с картините ще видите картините и на двама ни. Дървените свещници са негово дело, както и лампата. Албума с фотографиите също е на двама ни. Скоро ще направя албум и с рисувано стъкло.

Ако някой много иска да има нещо от нещата ни, да ни пише лично съобщение в профилът ни. :)))

Приятно разглеждане и приятна неделна вечер :)))



Първият сняг на Витоша

Малко със задна дата искам да ви покажа великолепието на природата през моя визьор... Беше наистина студено, но нямаше 15см. сняг както коментираха "синЬОптиците" ;) ... Както Ви бях писала, аз съм от Варна. В тази връзка винаги съм била морско чадо и магията и силата на водата никога няма да ми омръзнат, но в планината красотата се разгръща по вертикала и спокойствито прониква във всяка клетка на тялото. Забравяш за живота си и си спомняш, че си само като една от безбройните тревички или една от песачинките на плажа... 

Не съм ги обработвала много. Пооправих само цветовете, да изглеждат максимално близки до реалните.

Надявам се и вие да останете поне мално запленени от красотата на приподата, така както бях аз...















събота, 15 октомври 2011 г.

Коледни топки

Показвам Ви още една коледна картичка... Просто не мога да се спра! Ако трябва да избирам да направя каква да е картичка или коледна, със сигурност ще  направя Коледна. Аз съм морско чадо родено през лятото и до миналата година живеех в родният си град Варна и обожавам лятото, но зимата е сезона, през който се празнува един от най-важните семейни празници - Коледа.

Млко за картичката. Направих коледните топки, защото това ми една от любимите ми коледни декорации. Използвала съм отново пънча на XCut, магическите хартии на Basic grey, печатчетата на Papermania и Paula Pascual и малко панделка и въженце :)))
Формата е 15/10см.


Забравих да кажа, че включвам картичката в предизвикателството на Картичкофуриите, зададено от Работилница Фантазия - "картичка с 3Д елемент/и" :)))

Благодаря Ви, че се отбихте в блога ми :)))

петък, 14 октомври 2011 г.

"Happy Christmas"

Не знам дали забелязахте, но най-обичам да правя Коледни картички. Ето още една, която се роди от желанието ми да покажа колко са прекрасни малките печатета на Papermania. Забавлявах се да ги оцветя и разбира се исках да използвам за картичката си новият ми пънч XCut. Вече офицялно и той ми е любим :))) Също така исках да пробвам и новите ми силиконови печати на Paula Pascual  От тях също съм мноооого доволна.

Формата на картичката е 10/15см.

Няма да Ви занимавам с повече описания и пояснения и направо ще Ви я покажа :)


Благодаря Ви, че се отбихте в блога ми :)))

Ще се радвам на коментари :)))

сряда, 12 октомври 2011 г.

Eсенно

Ето я картичкарта за есенното предизвикателство на Двете елши - "есенно предизвикателство"  , както и предизвикателството на Картичкофуриите - "картичка с 3Д елемент/и" зададено от Работилница Фантазия

Беше ми поръчано да направя персонална картчка за учителката по английски на една позната. Имах доста идеи започнах. Исках с нея да участвам в предизвикателствата. Но единият резултат се оказа по-малък от поръчаното ми. Затова направих още една. Сега Ви показвам именно нея. А по-късно и първият вариант. За мое най-голямо съжаление нямах възможност да я направя по-рано и съответно истървах естествената светлина и се наложи на лампа да я снимам. Цветовете ги пообработих на Фотошопа, да са максимално близки до реалните.

Формата на картичката е 15/15см.

Дано да Ви хареса ... :))) Отново, съжалявам за лошите снимки...