неделя, 29 юли 2012 г.

Отново пеперуда


Здравейте... увлечението ми по пеперудите напоследък сигурно се дължи на жегите... :) Тази картичка всъщност беше започната със съвсем друга идея, а се превърна в това, което виждате. При мен рядко нещата не се получават, но в този случай дълго време се чудих къде сбърках... дали в избора на хартии, дали в потбора на цветовете... но както и да е, сега си ми седи пред очите и  ме радва с контрастността й и преобладавищи хладни цветове :) Направи я специално за скеч предизвикателството на Mojo Monday. Просто те винаги успяват да ме вдъхновят.



  Картичката е с размер 13/13см. Хартиите, които ползвах са от блокчето на Мy mind's eye - Vanity Fair и има едно малко парченце от това на Echo Park - This&That. Двете пеперуди са изрязани по едни картонени елементчета на Каyser Craft. Добавила съм и на двете допълнителни елементчета под долните им крилца. Поизрисувах ги да са в тон с пейзлитата от хартията.


Ето и в кои предизвикателства ще я покажа: /  Here are the challenges:

MOJO251
Crafts and me challenges #Anything goes
Fab'n funky challenges #131 "No stamped images"
Abc challenges "T for Two"

Благодаря ви, че се отбихте :)
До скоро :)))

понеделник, 23 юли 2012 г.

Спомени от детството

Откакто съм си във Варна ме е обзела една меланхолия по отминалите лета. Доразглеждаха ми се албуми със снимки и попаднах на тази сладурска снимка на мен и брат ми от лятото на 1991 или 1992 (не сме много сигурни коя е точно годината, но там някъде). В Бяла сме и помня, че майка ми реши, че трябва да ни снима на фона на разцъфналите храсти на баба ми, преди да ни заведе на плаж. И като се сетих за хартиите на graphic 45, и веднага я измъкнах от албумчето, отрязах само част от кадъра, на който се вижда перило и един строеж и се заех с декорацията. Реших, че ще вмъкна страничката в една коляма рамка за снимки, затова и съм ползвала за основата лист А4.

 Няма някаква рецепта, която съм спазвала. Просто започнах с рамката, сложих снимката, избрах фона, и се започна голямото изрязване.





Сложих и едно етикетче скрито под снимката, за да не пиша на хартията, а и да не претрупвам прекалено нещата. :)

Желая ви приятна лятна вечер и дано през всеки ден да ви се случва поне едно хубаво нещо, за което да се връщате в спомените си след години...

събота, 21 юли 2012 г.

Oще една морска картичка


Здравейте, момичета. От седмица съм си във Варна и е крайно време да покажа нещо. Намерих временце и това е първата картичка, която направих на родна земя. Хартиите са от последното ми блокче, с което се сдобих наскоро. То е на graphic 45 и вече е най-любимото ми блокче. Не съм си представяла, че има толкова красиви хартии стил Ар Нуво. Има малко парченце и от хартиите на Echo Park - Paradise Beach , а фоновата хартийка с дървения дизайн е от My mind's eye - miss caroline - dolled up.
 Мидичката отдавна си чакаше реда, така че само и сложих течни перли (просто поразмазах с пръст малко перлени капки, докато запълня цялото пространство), добавих и малко перли и реших, че повече не
й трябва. Картинката с дамата нарочно изрязах накриво.

Ще включа тази дама при: / The challenges are:


MOJO250
Stampalot Challenges - what's your craftu passion 
Crafty Passion: Stamping, pearls, bright colors, sea cards :)
CCEE1229

неделя, 8 юли 2012 г.

Разни

Здравейте. Този път малко по-различни неща показвам. Нещо напоследък идеите само се трупат, а времето е недостатъчно да реализирам всичко. Затова започнах с по-простичкити и бързо реализуеми проекти :)
Много се радвам, че се сдобих с елемнтите на Kaiser Craft. Страшно им се зарадвах като ги видях и реших да си ги взема за скрапбукинг, но не издършах и първият проект с тях е именно тази картичка. Комбинацията от цветове си я показаса самата пеперуда.




















 Явно съм на пеперудена вълна, защото все идеи с пеперуди ми хрумват :) За тази картичка реших, че ще си поиграя малко и ще подреждам шахматно всичко. Надписа ми хрумна съвсем импулсивно докато доукрасявах с камъчетата.













Това е от мен. Приятна вечер ви желая :)))