четвъртък, 27 юни 2013 г.

A DREAM OF MINE...

Здравейте. Напоследък отново не ми стига времето да пиша тук. Сигурно е заради лятото на морето. Да, вече съм си във Варна и тук си оставам. Близо до морето, близо до сърцето.
И като заговорих за морето, да ви кажа, напоследък често ми се случва да сънувам, че плувам в дълбокото ни красиво Черно море, и много ми се прииска да си порисувам нещо морско, просто ей така, за кеф. Наистина от няколко месеца изобщо не мога да достигна до материалите си и да се забавлявам. Не се оплаквам. Доста хора ми се доверяват да зарадвам тях или техните близки с нещо хартиено изработено, така че успявам "да си начеша крастата" хихихи...

Та, ето най-любимата ми русалка диджи, която съм виждала. Изглежда ми толкова приказна, затоа реших да си поиграя малко повече от обикновенно и хванах моливите си. Нарочно не съм ползвала нищо зе блендаж...:) Просто така сурова исках да стане. Освен това тъмна и контрастна, а морето наймного ме измъчи. Най-любимият ми варненски съвременен маринист -  -Иван Георгиев - Зъбата, ми обясняваше колко трудно се рисува морето. Колко много цвят съдържа то и как никога не е просто синьо. Затова и съм особено предпазлива когато рисувам море и не съм сигурна, че точно моливите са подходящия материал, за да може достоверно да се изобразят дълбочината, прозрачността и красотата му.  Но вие ще кажете дали съм се справила.

 нНай-трудно ми беше да нарисувам лъчите светлина проникващи през водата, както и сенките, които хвърля самата русалка. Трябваше и да внимавам да не стане прекалено синя, за да не се слее съвсем с фона и хартиите, които и избрах. А те са на Graphic 45  Tropical travalogue :) Нарочно я оставих с толкова семпла декорация. Исках цялото внимание да пада върху русалката. :)
Eто къде ще я покажа:
DOC #54 Welcome summer
Crafts and me #138 Anithing goes
Craftyfriendschallengeblog - #4 "Use charm"
Milkcoffee - Summerfun challenge
SFTW - Anithing goes


 Пожелавам ви красиви сънища, които да ви вдъхновяват, както и да намерите прохлада на морското крайбрежие :))
До скоро :)

12 коментара:

  1. Ох, останах без дъх! Прекрасна е!

    ОтговорИзтриване
  2. УАУ! Невероятна е! Не знам дали според специалистите си нарисувала хубаво море, обаче според мен е УДИВИТЕЛНО!!!

    Наистина ти завиждам за уменията! Сууууперрр!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Приказно-вълшебна е! Браво, браво на теб - изпълни деня ми!

    ОтговорИзтриване
  4. Любувах и се с удоволствие.Прекрасна е!

    ОтговорИзтриване
  5. Прекрасна русалка, прелестно море, страхотна картичка! Браво.

    ОтговорИзтриване
  6. Приказна картичка и великолепно оцветяване! Остави ме без дъх!

    ОтговорИзтриване
  7. Морето ти е прекрасно :) с тези снопове светлина, точно като истинско! А опашката на русалката е толкова ефирна, сякаш отразява слънчевите лъчи, които достигат до нея! Много ми хареса и аз благородно ти завидях за уменията :)

    ОтговорИзтриване
  8. Очарована съм от това море...Прекрасно е!

    ОтговорИзтриване
  9. Много е красива тази русалка, направо като истинска! Страхотно си я оцветила!

    ОтговорИзтриване
  10. Ох, Нели, още като я видях на dashboard-a на blogger ахнах! <3 Но като я видях отблизо и в детайли, направо изгубих ума и дума! о_О
    И преди мисля, че съм ти казвала, но пак да си кажа - за мен няма по-добра в оцветяването с моливи от теб! <3 Браво, браво, браво!!!
    Поздрави моренцето от мен, защото тази година май-май ще се разминем с него...
    ХОХО <3

    ОтговорИзтриване