четвъртък, 20 октомври 2011 г.

Kартичка от остатъци

Не знам вие как работите, но на мен всеки сантиметър хартийка ми е скъп и ценен ( особено дизайнерската хартия). Гледала съм много клипчета на това как се създават картички и винаги с болка и възмущение наблюдавам как се разхищава толкова ценен материал като хартията. Не съм от най-запалените привърженички на зелените организации, но кагато нещата зависят от мен се замислям и се опитвам да "консумирам" възможно най-малко, било то електроенергия, вода или в нашият случай - хартия. Ето защо имам много миниатюрни картички, които съм направила, за да оползотворя останалите ми от по-големите картички материали.
За тази основата е от остатъка за основа на друга картичка, както и охравата хартийка, на която съм отпечатъла пожеланието. Дизайнерската хартийка също ми е едно останало парченце, от което остана още 2-5см., но и него няма да хвърля, а ще си перфорирам разни формички просто, за да изхвърля възможно най-малко.
Размерът на тази картичка е 7/5см.





Дано съм Ви усмихнала :)))

8 коментара:

  1. Много е красива,Нели :)!Много ми харесват цветовете.Колкото до остатъците от хартии,при мен положението е същото :).Хубав и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Нели, комбинацията е направо перфектна! Още по-добра е за мен като разбрах, че е от дребните изрезки оставащи от всеки проект. Сега ще се усмихна и ще си кажа, че не съм сама, а на теб пожелавам слънчево намигване в днешния ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Прекрасна е!И аз правя като теб :) а малките картички са адски сладурски...Продължавай в същия дух.

    ОтговорИзтриване
  4. Нели, чудесна коледна картичка, страхотна идея и оползотворяване на остатъците! И аз си ги пазя, но за разлика от теб все още не съм ги използвала, но един ден и това ще стане!

    ОтговорИзтриване
  5. И аз като теб и останалите ценя всеки сантиметър дизайнерска хартия и по-специалните картони, най-малките парченца - за пънчовете :) Виж мини-картички май още не съм правила, но все ще им дойде реда и на тях.
    За няколко дни доста си публикувала и исках да споделя, че коледните ти картички страшно ми допадат в този стил, за който ми се струва, че в момента нямам нищо подходящо.. Обеците също са красиви и арт :)
    Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  6. Първо - Чудна ти е картичката :)
    И второ :) и аз си отдъхвам, че не съм сама.. :Д имам три големи папки А4, в които държа почти всяко останало ми парченце - по една за картони, дизайнерски хартии и просто цветна тънка хартия.. Винаги преди да отрежа от нов лист проверявам, за подходящо парченце от запазените :) Дори си събирам малките почти неизползваеми ъгълчета или странни по форма малки парченца картон с идеята някой ден да ги разделя цветово и да си направя ръчна хартия :) Винаги има как да се използват :)

    Усмихнат ден :)

    ОтговорИзтриване
  7. Прекрасна картичка. И на мен ми идва да викам направо по монитора, като гледам тези клипчета. В Америка не са свикнали да се съобразят с тези неща, защото нямат нуждата. Шест долара за едно аблумче, при заплати от няколко хиляди долара на месец е смешно. Аз съм изключително екологично настроен човек и огромна част от мен се бунтува срещу количествата хартия и опаковки, които формирам при правенето на картички, но за сметка на това се опитвам да използвам всяко парченце по всеки възможен начин. Много се радвам, че не съм единствена :)

    ОтговорИзтриване
  8. И аз много се радвам, че не само аз треперя да не похабявам хартиите, които ползвам. Много благодаря на всички, че споделихте как работите. :))) Поздражи :)))

    ОтговорИзтриване