понеделник, 27 януари 2014 г.

Green Fairy / Зелена Фея

Здравейте, мили феи!
 Не знам как е времето при вас, но при мен във Варна е мразовито,ветровито и заледено... падат дървета (вече и върху нашата къща), тока спира, ветровете навяват големи преспи и какви ли не вълнуващи неща :) Но, това изобщо не ми пречи да ми е зелено на душата. Аз вече се настроих пролетно и колкото и да духа и да навява преспи, колкото и замръзнали клони да трябва да прескоча, няма да ми промени хубавото настроение! Ще се опитам да ви "заразя" с моето настроение, като споделя с вас моят зелен тефтер, на който е кацнала красивата фея на Сара Буриер. 

Както сте се досетили, с нея ви каня в новото предизвикателство на Card Mania, което е на тема " Ангели и Феи". Спонсори са страхотните Crafts and me, които ще подарят на един победител 3 дигитални печата по избор. Страхотно!!!
Вторият ни спонсор са Hobbisimo, които ще подарят на още един победил ваучер на стойност 20лв. 

Историята на феята започна преди няколко дни. Реших да проверя дали през принтера ми ще мине невероятно твърдия крафт картон. И за моя изненада (и мъка за принтера), картонът премина успешно. Много исках да пробвам подобна техника, която Вили страшно успешно прилага, например за тази и тази картинки. Така хванах маркерите Spectrum Noir, няколко молива и започнах да експериментирам с пластовете и наслагването на цветове. Когато ефекта ми хареса се захванах с феята. Оцветих кожата, но дълго се чудих какъв цвят да е роклята ѝ. Вече я бях оцветявала в червено, затова се спрях на заленото - като противоположен цвят, а и заради въпросното ми пролетно настроение...

Техниките, които приложих са различни за всяка част от картинката. 
Кожата първо оцветих с маркери (FS8,GB8,HB3). Сигурно забелязахте, че този път за кожата съчетах 3 различни гами: телесна (FS8), кафява (GB8) и лилава (HB3).Сенките по кожата изглеждат много меки с лилаво. На този тъмен картон трудно си личи, но със сигурност ще пробвам за следващата картинка на бял картон. Роклята първо оцветих изцяло с маркери (CG2,DG3,DG4,JG6), като се опитах да не навлизам в контурите на сърчицата. След което "искарах" още светлина с молив в цвят светла охра и жълто.
На този начален етап се запитах какъв цвят да е косата. и реших да си кореспондира с цвета на роклята. Оцветих я изцяло с жълт маркер (LY1), добавих жълт молив, после покрих отново с маркери главно сенките (CG2,DG4), накрая само подсилих цветлите участъци с молив в телесен цвят и бяло.
Крилата се получиха почти прозрачни. Не се забелязва на снимките. Първо нанесох много светло син маркер (BT2) и започнах да напластявам бял и светлосин молив; а сенките довърших отново с маркер (BGR2)
Фонът... ми беше най-голямата мъка... започнах маркери (TB8,BGR4,BGR3,GT3,TB), след което започнах да напластявам с моливи: жълт, телесен,бял...отново маркери(BGR1,BGR2,LY1)...отново с моливи, но така и не ми хареса. И се сетих, че имам някъде някакви други пастелни моливи. Взех моливът в сиво-зелен цвят и минах целият фон с него. Така се получи тънък филм върхо всичките насложени цветове и всичко се изравни. 
...
След толкова много наслагване на моливи, няма как да не се загуби черният контур. Ако така ви харесва повече, може и да го оставите, но аз реших всичко да повторя с черен тънкописец, за да е по-контрастно изображението и най-вече, за да изглежда по-добре на снимките ;)
...
Също така в такова изображение с малки детайли, както в случая-сърчицата, те се явяват като малък акцент, който според мен е хубаво да не се пренебрегва. тъй като самият картон е доста тъмен, а исках сърчицата да изглеждат доста светли направих следното: оцветих ги с бял гел химикал(това е като основа за маркера); след като изсъхна ги оцветих с маркер (PP5); после със сив маркер, защото бяха прекалено ярки и накрая повторих и техния контур.

 След толкова обяснения по картинката, се надявам, че наистина съм ви подействала вдъхновяващо и скоро ще ни покажете вашите крила, било то фейски или ангелски. :)

Ето и пълният списък с маркери:

За кожата: FS8,GB8,HB3
За косата: LY1,CG2,DG4
За роклята: CG2,DG3,DG4,JG6
За сърцата: PP3,BGR2
За фона:TB8,IG4,3,2,1, GT3,TB2,LY1
+ цветни маслени и пастелни моливи, черен тънкописец и бял гел химикал.


Пожелавам ви една усмихната и вдъхновена седмица, напук на лошото време ;)
До скоро,
Нели :)))

4 коментара:

  1. Нели, не си права да е толкова красиво! Ще се връщам отново и отново да я гледам, обещавам!

    ОтговорИзтриване
  2. Аз съм заразена:). Кожата и крилата са уникални. Разкошна и разпознаваемо твоя работа. Браво :)ххх

    ОтговорИзтриване
  3. Винаги когато видя твоя творба, Нели, се убеждавам, че не мога да сбъркам стила ти. :) Поне що се отнася до оцветяването с моливи. :) <3 Знаеш, че съм ти огромен почитател. :)
    Приказно! Най-много ме впечатлиха крилата и фонът, който толкова много те е измъчил. Картината е поразително красива, а ти си много талантлив художник. <3 :) Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  4. Много ви благодаря за красивите думи, момичета! Много се радвам, че толкова ви харесва рисуването ми :)

    ОтговорИзтриване