неделя, 5 февруари 2012 г.

За моят брат!

Брат ми не чете блога ми, така че ще ви покажа какво направих за него ей така без конкретен повод. Наскоро се сдобих със страхоооотни печати на морска тематика и съм страшно щастлива, защото са точно това което съм търсила винаги в печатите на тази тематика. Та определено това са печатите, които ще пяолзвам за картички за брат ми и баща ми тъй като и двамата са моряци. Въпреки, че брат ми е позабравил да чете книги, му направих книгоразделител, който със сигурност ще може да ползва когато учи за квалификационни степени, курсове и разбира се на кораба със всички речници и разните там специализирани книги...

Размерът на картичката е 21/8см. Използвах хартийка от блокчето на Crate paper и Echo Park; въпросните морски печати, бордюрен пънч на XCut. За картинката с фара приложих техниката с маските, за да направя небето и морето, както е показано в това клипче, само че не съм ползвала дистрес мастило, а такова на Versa color. Също дооцветих фара с малко бял химикал и мъничко акварелни моливи. Тъй като печатите са силиконови и то от доста мекичките, се възползвах от това и огъвах корабните въжета както ми падне, за да стане раздвижен и интересен фон. Ползвах тази маскираща техника за мидичките и останалите морски дарове. :)

Дано да му хареса и картичката и да си ползва и книгоразделителя... Надявам се и на вас да ви хареса...











Благодаря ви, че се отбихте и отделихте. Приятна вечер и до скоро :о)

9 коментара:

  1. Страхотна е станала,Нели,а цветовете са невероятни!Благодаря,че я сподели!Хубав ден и успешна седмица от мен! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Нели, много стилен комплект! Със здраве да си го ползва брат ти!

    ОтговорИзтриване
  3. О, ще му хареса и още как. Мен ме грабна от пръв поглед. Много, много стилен и изпипан комплект!

    ОтговорИзтриване
  4. Нелинце, влюбена съм в тези печати, в цветовете, в хартията, във фигурките, във ...всичко! Страхотно са станали и двете ти творения!Нали знаеш, че и на мен морето си ми е слабост :p

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотни са станали, много ми харесват цветовете, печатите, въжетата наистина са много раздвижени по този начин! Всичко е много красиво!

    ОтговорИзтриване
  6. Уникална е и знаеш ли кое ми допада най- много?Размера и формата й - нестандартно , но много подходящо за мъжка картичка.Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  7. Оо колко е красива! Обожавам морски неща, а тази картичка е със страхотни елементи.Поздрави Нели :)

    ОтговорИзтриване
  8. Нели, това е един много красив, изпипан до най-малкия детайл и подробност морски комплект, който ще бъде оценен много високо! Направо е невероятен! А жеста ще бъде запомнен!

    ОтговорИзтриване
  9. Чудесен комплект!Прекрасни цветове !

    ОтговорИзтриване