четвъртък, 7 юни 2012 г.

Летни бижута 2

Здравейте. Времето май най-сетне е нормално :) Днес ще ви зарадвам с още малко от бижутата, които ви обещах вп редишната публикация :)
Това е комплекта. Отново ми се искаше нещи изчистено, но различно. Интересното на колието (купчинката от синджир :) ) е че то доста дълго и може да се носи на възел или омотано като шал около врата. Не, не тежи толкова, че да се удошите. Да, не е практично за майки с малки дечица, но пък ефектно и аз с голямо удоволствие си го нося и се кефя как се почукват висулките му една в друга :)


 Атова са обеците и гривната. За обеците ползвах възможно най-дългите игли за бижута. Без кукичката, обецата е дълга около 8см.
 Това пък са още едни обечки, които много си харесах. В модерния за сезона прасковен цвят на перлите, съчетани със същия цвят кристални висулки.

Tук ще отворя малка скоба по въпроса със снимките. Доста от Вац сте ми задавали въпроса "как ги правиш толкова хубави снимките на нещата си?" Отговора се крие НЕ в апарата, който ползвате (е разбира се с по-професионална техника стават по-добри снимките). Всичко зависи от светлината. В основата на фотографията не е нищо друго, а СВЕТЛИНАТА. (Думата фотография произлиза от гръцките думи φως, фос ("светлина") и γραφις, графис ("писец", "четка") или γραφη, графи, означаващи заедно "рисуване със светлина"  - Уикипедия) Така че момичета, не е толкова важно дали снимате с телефона си, с лентов апарат или т. нар. сапунерка, въпроса е да снимате на светло. Не на слънце, а на светло. Останете сами, слжете си нещо за фон, било то бял шал, пердето или бял картон, сложете проекта си под подходящ ъгъл, колкото да не си тъмните, но и да не ви е в сянка проекта и снимайте. Снимайте, докато ви хареса. Когато направите няколко пъти сполучливи снимки на няколко обекта, ще започнете по интуиция да ви се получават. В практиката се крие всичко, както и да свикнете и ползвате максимално функциите на апарата, с който снимате.
Най-големият ми съвет е да не снимате вечер на изкуствена светлина, освен ако нямате по-професионална апаратура, осветление и аксесоари. Всичко зависи от вас и ефекта, който търсите. Това е. Толкова е простичко :))) Забавлявайте се, не се сърдете, че не може по-добре :)))


А тези са ми най-любими, заради тюркоазеното синьо и висулката морска звезда.





























Очаквайте и още от лятната ми серия. :)

Приятен, топъл и ведър ден ви пожелавам момичета :)))

10 коментара:

  1. И комплекта в синьо, и розовите обеци са прелестни. Моето пиле от бебе се заглеждаше какво имам на врата и то с голям интерес. А когато започна да говори, харесаше ли и някое герданче казваше , че е за нея.

    ОтговорИзтриване
  2. Много са красиви! Размечтах се за лято, море и разходки по плажа на свечеряване...

    ОтговорИзтриване
  3. Прекрасни са! Просто нямам думи. Браво

    ОтговорИзтриване
  4. Прекрасни са! Просто нямам думи. Браво

    ОтговорИзтриване
  5. И бижутата ти, както и картичките, са толкова красиви, нежни, цветни и с такова присъствие, че е голямо удоволствие да се разглеждат и то поне по няколко пъти :) Прави ми впечатление, че във всичко, което показваш тук, има една типична завършеност - не просто богато и добре направено, а някак завършено до последния детайл или част от комплект.
    Поздрави и приятни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  6. Прекрасни и вдъхновяващи!

    ОтговорИзтриване
  7. Толкова са вдъхновяващи ..направо ми се прииска и аз да почна да майсторя бижута..
    И как ми се приходи на морееее...
    Благодаря ти,че сподели тази красота, Нели

    ОтговорИзтриване
  8. Неленце, толкова красоти си сътворила, че направо ми се иска и аз да хвана клещите на момента! Много, много нежни и ефирни, приказни! Носи ги със здраве и чакам с нетърпение нова серия от тази прелест :)

    ОтговорИзтриване
  9. Фурия си в направата на бижута-много точно попадение ,страхотни са!

    ОтговорИзтриване
  10. Красота !!! Уникални са бижутата, а снимките наистина са много добри :-)

    ОтговорИзтриване