четвъртък, 2 май 2013 г.

Crafty Gorjuss

Здравейте, днес ще ви покажа още една хубавица от колекцията на Gorjuss.Направих я ,както може би вече сте видели, за тазмесечното забавлятелство в Мър-Мяу. Темата е да направите каркашонено-картонена картичка. За повече информация, може да се отбиете в забавлятелството :)

А сега нямам търпение да ви покажа какво направих с печата. Имам доста малко печати за оцветяване и затова се спрях на този.

Оцветявах с моливи върху рецеклиран картон. Основата на картичката е от същия картон, който покрих с 2 лентички дизайнерска хартия(Prima  и  Crate Paper). Използвах и крайче от кашон, който леко дистрснах с малко мастило. Напечатания надпис също оцветих леко с моливи. Под лентите блендирах малко черен молив, за повече триизмерност.

Този път не ползвах никакви терпентин или други средства за блендиране.
За да изглеждат толкова ярки цветовете на тъмна основа, просто преди да нанесете основния цвят(който в случая е розовата рокличка), просто порисувайте само с бял молив, за да направите нещо као основа за цвета, който решите да сложите. По този начин се блендират цветове още по-лесно. За блендиране на фона може да ползвате пръста си, но рискувате да поразмажете на места картинката си.
Може да ползвате и какъвто ви хрумне тампон, но аз ви съветвем да си намерите няколко размера от т.нар. тушовки или хартиени тампони, с които всичко става много по-лесно. А когато се изцапа, просто ги подостряте и толкова. Ето така изглеждат, ако не се сещате, за какво говоря:





Надявам се да ви е харесала моята Gorjuss красавица.
Желая ви,  много топло и весело посрещане на най-светлият празник - Великден! :)))
До скоро :)

6 коментара:

  1. Много е красива! Истински разкош!

    ОтговорИзтриване
  2. Dear Nelly, I love this card, love its vintage feeling and using of the cardboard scraps always gives a cool effect.
    Hugs from Poland
    Anna
    Your follower

    ОтговорИзтриване
  3. Прекрасна е! Не мога да отлепя очи от нея!

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотна е. Просто сияе. Браво :)ххх

    ОтговорИзтриване
  5. oh my, what a awesome card, luv the corrugated cardboard and distressing.... lovely...hope you have a fabby week!

    enjoy *~*

    ОтговорИзтриване